پایان نامه استراتژی های بازاریابی سبز: |
توسعه استراتژی های بازاریابی سبز برای ایجاد روابط بلندمدت میان عرضهکنندگان و مصرفکنندگان ضروری است نه به خاطر اینکه خریداران خواهان محصولات سبزند بلکه به دلیل کمک به بهرهوری عملیاتی و محیطزیستی شرکت. به گفته پور سلیمانی و همکاران (۱۳۸۵) استراتژی بازاریابی سبز با تحقیقات بازار درباره خواستهها، نیازها، طرز تلقی، باورها و دانش مشتریان آغاز میشود. دامنه تمرکز در بازار سبز تحقیق روی تعیین اندازه و ویژگیهای بازار سبز است. از دیدگاه مفهومی یک تعریف وسیع GMS[1] شامل تمام فعالیتهایی است که توسط صاحبان منافع و نیازهای مختلف بازارها و بخشهای ایده آل انجام میپذیرد.GMS بر اساس فعالیتهای مدیریت استراتژیک زیر عملیاتی میشود (حکمت نژاد, ۱۳۹۰):
۲-۲-۱۱-۷-۱- تجزیه و تحلیل بالقوه بازارهای سبز
۲-۲-۱۱-۷-۲-فعالیتهای گرایش یافته به سمت رضایتمندی نیازهای بازارهای سبز
۲-۲-۱۱-۷-۳- تجزیه و تحلیل رفتار رقبای سبز
این سه فعالیت مراحل کلیدی در فرآیند توسعه و کاربرد استراتژی بازاریابی سبز است. بعلاوه تجزیه و تحلیل مشتریان سبز نیز شامل آن میشود، زیرا آن یک عامل صنعتی است و تقاضای مشتریان برای کالاهای نهایی منجر به مشکلات محیطی میشود.
از نظر پور سلیمانی و همکاران (۱۳۸۵) در سطح عملیاتی مدیریت بازاریابی GMSشامل فعالیتهای زیر است (حکمت نژاد, ۱۳۹۰):
- سیاست طراحی محصول سبز
- توزیع با ضوابط سبز
- قیمت محصولات سبز
- تبلیغات سبز و پشتیبانی سبز
با توجه به توضیحات گفتهشده مدل تأثیر استراتژی های بازاریابی سبز بر عملکرد شرکت (عملکرد محیطزیستی، عملکرد اقتصادی، عملکرد عملیاتی و عملکرد سازمانی) اینگونه بیان نمود که مدل پژوهش استراتژی بازاریابی سبز بر بهبود نشان تجاری یعنی پژوهش حاضر تا حدودی دربر گرفت از این مدل و مدل تأثیر آمیختههای بازاریابی بر ارزشگذاری نشان تجاری هست.
شکل شماره (۵) مدل تأثیر استراتژی بازاریابی سبز بر عملکرد شرکت
منبع: (حکمت نژاد, ۱۳۹۰)
مصرفکنندگان سبز یا همان دوستدار محیطزیست به آن دسته از مصرفکنندگانی اطلاق میشود که در رفتار خرید و فعالیتهای مرتبط با بازار خود، تأثیر فرآیند ساخت و مصرف کالاها را بر محیطزیست بررسی کرده و بر این اساس تصمیم میگیرند. اگرچه نگرانیهای محیطی در بین مصرفکنندگان در حال افزایش است، با این حال تمام مصرفکنندگان به یک اندازه سبز نیستند و به یک میزان به خرید محصولات سبز تمایل ندارند در نتیجه، برای بازاریابی موثر محصولات سبز، استفاده از استراتژی بازاریابی هدفمند به جای بازاریابی انبوه، ضروری به نظر میرسد. بدین معنا که نمیتوان تمام مصرفکنندگان سبز را با یک برنامه واحد مورد هدف قرارداد، بلکه باید آنها را به بخشهایی با ویژگیهای مشابه تقسیم کرد و سپس متناسب با ویژگیها و نیازهای منحصربهفرد هر بخش، آمیخته بازاریابی سبز مناسب را به کار گرفت.
۲-۲-۱۱-۸- مدل آمیخته بازاریابی سبز بر ارزشگذاری نشان تجاری: شکل شماره (۶)
منبع: مدل یو، لی و دانته (۲۰۰۰) (صحت & همکاران, ۱۳۹۱)
۲-۲-۱۱-۹- مدل پژوهش:
شکل شماره (۷) مدل پژوهش تأثیر استراتژی بازاریابی سبز بر بهبود نشان تجاری
منبع: (یو، دانته، لی،۲۰۰۰، حکمت نژاد،۱۳۹۰و پژوهشگر، ۱۳۹۲)
۲-۳- پیشینه پژوهش:
پیشینه پژوهش اشاره به فعالیتهای انجامشده توسط پژوهشگران در زمینه پژوهش مذکور دارد. همچنین پژوهشهایی که موضوعاتشان مشابه موضوع باشد مورد اهمیت قرار می دهد تا نتایج به وجود آمده از پژوهش را با آنها مقایسه کنیم.
۲-۳-۱- پیشینه پژوهش در جهان:
۲-۳-۱-۱- بررسی نقش تبلیغات و تبلیغات فروش بر ارزشگذاری ویژه نشان تجاری
این مطالعه به بررسی ارتباط بین دو عنصر اصلی برنامههای ارتباطات بازاریابی –
تبلیغات و فروش تبلیغات – و تأثیر آن بر ایجاد ارزش ویژه برند. به طور خاص، پژوهش
در صرف تبلیغات و نگرش افراد نسبت به تبلیغات تمرکز دارد. این مطالعه همچنین بررسی
اثرات دو نوع از تبلیغات و فروش، مالی و تبلیغات غیر پولی. بر اساس
نظرسنجی از ۳۰۲ مصرفکنندگان UK، یافتهها نشان میدهد که نگرش افراد نسبت به تبلیغات بازی نقش کلیدی موثر بر ابعاد ارزش ویژه برند، درحالیکه تبلیغات صرف برای مارک های تحت بررسی بهبود با نام تجاری آگاهی اما برای تأثیر گذاری مثبت برند و کیفیت درک ناکافی است.
این مقاله همچنین اثرات مختلف تبلیغات پولی و غیر پولی در حقوق صاحبان سهام با نام تجاری مییابد. به علاوه بر این، نتایج نشان میدهد که شرکتها میتوانند فرایند مدیریت ارزش ویژه برند با در نظر گرفتن بهینهسازی روابط موجود بین ابعاد مختلف حقوق صاحبان سهام با نام تجاری (Isabel, Leslie, & Eva, 2013).
[۱] Green Marketing Strategy
فرم در حال بارگذاری ...
[شنبه 1399-06-08] [ 12:23:00 ب.ظ ]
|