منابع پایان نامه و مقاله در مورد رازداری بانکی (افشای اطلاعات) و جرم پولشویی |
مبحث دوم: عنصر مادی جرم پولشویی
هر جرم الزاما دارای یک عنصر مادی است و صرف داشتن فکر و قصد ارتکاب جرم بدون انجام هیچ گونه عمل مادی و خارجی قابل تعقیب و مجازات نیست. بنابراین مقصود از عنصر مادی جرم، این است که قصد مجرمانه شخص، ظهور خارجی پیدا کند و به مرحله اجرا برسد. برای بررسی عنصر مادی یک جرم، نیاز به بررسی برخی اجزای دیگر مانند رفتار مجرمانه، موضوع جرم، معاونت، شرکت و شروع به جرم نیز میباشد که در ادامه به آنها خواهیم پرداخت.
پیش از پرداختن به رفتار مجرمانهاین جرم، ذکر برخی نکات ضروری مینماید؛ اینکه این جرم نیازمند برخی شرایط مقدماتی یا ضرورت است و وقوع جرم منشأ یا مقدم برای ارتکاب جرم پولشویی ضروری است تا متعاقب آن، عواید و منافع ناشی از آن جرم، تطهیر شده و موضوع جرم پولشویی قرار گیرد؛ جرایم مقدم و منشأ نیز همانطور که در فصل ۱ آورده شد، در حقوق ایران هم جرایم مالی و اقتصادی، یعنی جرایمی که ارتکابشان به طور مستقیم یا غیرمستقیم برای تحصیل مال است مانند کلاهبرداری و یا اختلاس، و هم جرایم شدید و عمده که به نحو سازمان یافته صورت میپذیرند نظیر قاچاق مواد مخدر، قاچاق انسان و… جزء جرایم منشأ و مقدم قرار میگیرند. در حقوق افغانستان نیز مطابق بند ۱۳ ماده ۳ قانون جلوگیری از پولشویی جرایم منشأ جرایمیاند که با ارتکاب آنها، به طور مستقیم یا غیرمستقیم عوایدی حاصل میشود.
در رابطه با ویژگیهای مال حاصل از جرم ارتکاب جرم باید گفت مقصد از عواید حاصل از جرم هرگونه مالی است که به طور مستقیم یا غیرمستقیم از طریق ارتکاب جرم حاصل و یا ناشی شده باشد. ماده ۳ قانون مبارزه با پولشویی ایران، عواید حاصل از جرم را به معنای هر نوع مالی میداند که به طور مستقیم یا غیرمستقیم از فعالیتهای مجرمانه بدست آمده باشد؛ که با آوردن عبارت “هرگونه مال” دیگر نیازی به توضیح و تقسیمبندی نیست و مطلب را میرساند.
همچنین بند ۱ ماده ۳ قانون جلوگیری از پولشویی افغانستان، عواید ناشی از جرم را تعریف نموده[۱] و در بند ۲ همین ماده وجوه و داراییها را تعریف کرده و آن را “هر نوع دارایی مادی و غیرمادی، منقول و غیرمنقول، عینی و غیرعینی، مشروع و غیرمشروع و اسناد یا وسایل بشمول الکترونیکی است که مالکیت یا داشتن منافع در چنین وجوه یا داراییها را ثابت نموده و طور نامقید شامل حوالههای پولی، سهام، اسناد بهادار، اوراق قرضه، برات یا اعتبارنامه، مفاد سهم یا سایر درآمدها یا ارزش ناشی از چنین وجوه یا سایر داراییهای میباشد”.
مرتکب جرم پولشویی نیز ویژگی خاصی ندارد و هر شخصی اعم از حقیقی و حقوقی، به صورت انفرادی یا گروهی مشمول عنوان مرتکب جرم پولشویی قرار میگیرد.
[۱]– عواید ناشی از جرم: وجوه یا داراییهای است که به صورت مستقیم یا غیرمستقیم در نتیجه ارتکاب جرم اصلی بدست آمده باشد. عواید حاصله از سرمایهگذاریهای وجوه یا داراییهای مذکور و داراییهایی که به صورت کلی یا قسمی به شکل داراییهای دیگر تغییر شکل یافته نیز شامل آن میباشد.
پایان نامه درباره جرم پولشویی و رازداری بانکی
(فایل کامل موجود است )
پایان نامه رشته حقوق : نقش رازداری بانکی در تحقق بزه پولشویی
– گرایش حقوق جزا و جرمشناسی
پایان نامه درباره جرم پولشویی و رازداری بانکی
(فایل کامل موجود است )
پایان نامه رشته حقوق : نقش رازداری بانکی در تحقق بزه پولشویی
– گرایش حقوق جزا و جرمشناسی
فرم در حال بارگذاری ...
[چهارشنبه 1399-06-12] [ 02:13:00 ق.ظ ]
|