وظایف سیستمهای اطلاعاتی |
۱٫۱٫۱ وظایف سیستمهای اطلاعاتی
بطور خلاصه، مدیریت موفق سیستمها و فناوریهای اطلاعاتی در بردارنده چالشهای عمدهای برای مدیران و متخصصان کسب و کار است. بنابراین، وظایف سیستمهای اطلاعاتی عبارت است از :
- یک حوزه وظیفهای عمده که اهمیت آن در موفقیت کسب و کار مانند وظایف حسابداری، امور مالی، مدیریت عملیات، بازاریابی و مدیریت منابع انسانی است؛
- یک کمک کننده مهم جهت کارایی عملیات، بهره وری و ارتقا روحیه کارکنان و خدمت رسانی به مشتریان و جلب رضایت آنها؛
- یک منبع عمده اطلاعات و پشتیبانی جهت ارتقای تصمیم گیری اثربخش توسط مدیران و متخصصان کسب و کار؛
- جزئی حیاتی در توسعه محصولات و خدمات رقابتی که در بازارهای جهانی سبب کسب مزیتهای رقابتی استراتژیک برای سازمان میشود؛
- یک فرصت شغلی پویا، چالش برانگیز و با پرداخت مناسب برای میلیونها زن و مرد؛
- یک جزء کلیدی از منابع، زیرساختها و قابلیتهای کسب و کارهای مدرن مبتنی بر شبکهها(ابراین،۱۳۸۷).
۱٫۱٫۲ چالشهای سیستمهای اطلاعاتی
گرچه فناوری اطلاعات با سرعت خیرهکنندهای در حال پیشرفت است، ساختن و استفاده از سیستمهای اطلاعاتی به هیچ عنوان کار آسان یا خودکاری نیست. پنچ چالش مهم در مقابل مدیران وجود دارد :
۱٫۱٫۲٫۱ چالش سرمایهگذاری در سیستمهای اطلاعاتی
همه شرکتها بازگشت سرمایه خوبی را از سرمایهگذاری در سیستمهای اطلاعاتی دریافت نمیکنند. واضح است که یکی از بزرگترین چالش هایی که امروزه مدیران با آن روبرو هستند این است که آیا بازگشت سرمایه معقولی از هزینه هایی که صرف سیستمهای اطلاعاتی کرده اند، بدست میآورند؟
۱٫۱٫۲٫۲ چالش کسب و کار راهبردی
چه داراییهای مکملی برای کاربرد موثر فناوری اطلاعات مورد نیاز است؟ برای بهره بردن کامل از فناوری اطلاعات، بدست آوردن بهره وری واقعی و رقابت پذیر و همچنین کارآمد شدن، بسیاری از سازمانها به طراحی مجدد نیاز دارند. فناوری جدید به تنهایی سود آوری قابل ملاحظهای برای کسب و کار ایجاد نخواهد کرد.
۱٫۱٫۲٫۳ چالش جهانی سازی
بنگاهها چگونه میتوانند ضرورتهای سیستمی و کسب و کار محیطی اقتصاد جهانی را درک کنند؟ رشد سریع بازرگانی بین الملل و ظهور یک اقتصاد جهانی، به سیستمهای اطلاعاتی نیاز دارد که میتوانند تولید و فروش کالاها را در کشورهای مختلف پشتیبانی کنند. به منظور توسعه سیستمهای اطلاعاتی به هم پیوسته و چندملیتی، کسب و کارها باید استانداردهای جهانی خود را توسعه دهند، ساختارهای حسابداری و گزارش دهی چندفرهنگی ایجاد کنند و فرآیندهای کسب و کار فراملیتی را طراحی کنند.
۱٫۱٫۲٫۴ چالش زیرساخت فناوری اطلاعات
در زمانی که شرایط کسب و کار و فناوری به سرعت تغییر میکند سازمانها چگونه میتوانند زیرساخت فناوری اطلاعات را توسعه دهند که اهداف انها را پشتیبانی نمایند؟ ایجاد زیرساخت فناوری اطلاعات برای بنگاههای دیجیتالی، به طور خاص یک فعالیت مشکلی است. بیشتر شرکتها به وسیله سخت افزار، نرمافزار، شبکههای مخابراتی و سیستمهای اطلاعاتی از هم گسیخته و ناسازگار زمین گیر شدهاند که مانع جریان آزاد اطلاعات بین بخشهای مختلف سازمان میشود. روبرو شدن با چالشهای جدید کسب و کار و فناوری ممکن است نیاز به طراحی دوباره سازمان و بنا کردن زیرساخت فناوری اطلاعات جدید داشته باشد.
۱٫۱٫۲٫۵ چالش اخلاق و امنیت
سازمانها چگونه میتوانند تضمین کنند که سیستمهای اطلاعاتی آنها در برابر اخلاق و جامعه پاسخگو هستند؟ یکی از چالشهای اصلی مدیریت عبارت است از تصمیم گیریهای آگاهانهای که به پیامدهای منفی سیستمهای اطلاعاتی و نیز پیامدهای مثبت آن حساس باشد. امروزه تهدید نفوذ غیرقانونی یا مزاحمت برای سیستمهای اطلاعاتی هیچ گاه به این شدت نبوده است. سیستمهای اطلاعاتی آنقدر برای کسب و کار، دولت و زندگی روزمره ضروری هستند که سازمانها باید قدمهای ویژهای را برای تضمین امنیت و صحت و قابل اطمینان بودن آنها بردارند. سیستمهای اطلاعاتی باید طوری طراحی شوند که امن باشند، عملکرد مطلوبی داشته باشند و انسانها بتوانند فرایند آن را کنترل کنند(لادن و لادن، ۱۳۸۴ ).
فرم در حال بارگذاری ...
[چهارشنبه 1399-06-12] [ 06:05:00 ب.ظ ]
|