بررسی عوامل مهاجرت از شهرستان بیجار- قسمت ۳۵ |
رضایت از امکانات بهداشتیتمایل به مهاجرتهمبستگی-.۲۷۲**Sig. (2-tailed)معناداری.۰۰۰تعداد۳۸۹**Correlation is significant at the 0.01 level (2-tailed).
در بررسی این فرضیه از آزمون همبستگی پیرسون استفاده شد. جدول فوق خروجی این آزمون است. با مراجعه به سطح معناداری این فرضیه مشاهده میشود که مقدار Sig برابر است با ۰٫۰۰۰ که نشان دهنده معناداری همبستگی بین رضایت از امکانات بهداشتی و رفاهی موجود وتمایل به مهاجرت را نشان میدهد. میزان همبستگی نیز برابر است با ۰٫۲۷۲- که نشان دهنده همبستگی معکوس بین دو متغیر است. به این معنی که هرچه رضایت از امکانات بهداشتی و رفاهی بیشتر باشد تمایل به مهاجرت در بین افراد کمتر خواهد بود. لذا با اطمینان ۹۹ درصد میتوان گفت عدم رضایت از امکانات بهداشتی- رفاهی بر تمایل به مهاجرت افراد تأثیر میگذارد.
با بررسی محتوای سوالات باز این موضوع به لحاظ کیفی نیز تأیید میشود.
در بررسی پاسخهای افراد به سوالی که به مزیتهای بیجار نسبت به شهرهای دیگر پرداخته است می توان گفت که بیشتر مردم سبب عدم تمایل خود به مهاجرت را وابستگی به خویشاوندان، آرامش موجود به سبب کوچک بودن شهر بیجار، انس با محیط و آب و هوا و… اعلام کرده اند؛ به طوری که اولویتهایی که بیشتر افراد علت تمایل خود به ادامه زندگی در بیجار به آن اشاره کرده اند به ترتیب زیر است:
۱- آرامش و آسایش موجود در بیجار نسبت به شهرهای بزرگ
۲- وابستگی به دوستان و خویشاوندان
۳- عادت به محیط اجتماعی
۴- عادت کردن به محیط جغرافیایی و آب و هوا
همچنین در بررسی پاسخهای افراد به علت تمایل آنها به مهاجرت این نکته استنباط میشود که بیشتر افرادی که مایل به مهاجرت هستند علت تمایل خود به مهاجرت را به کمبود امکانات و موانع موجود در پیشرفتشان در بیجار نسبت داده اند و به این موضوع اشاره کرده اند که کمبود امکانات رفاهی و بهداشتی سبب شده است که مردم به شهرهای بزرگتر و با امکانات بهتر روی آورند و به دنبال برخورداری از شرایط بهتر و زندگی راحت تر زادگاه و دوستان خود را ترک کنند و به شهرهای دیگر مهاجرت کنند.
عوامل تقویت کننده گرایش به مهاجرت در بین شهروندان بیجار را میتوان به شکل زیر رتبه بندی کرد.
۱- فقدان فرصت شغلی کافی و مناسب
۲- کمبود امکانات پزشکی ودرمانی مانند ضعف بیمارستان موجود در خدمات رسانی و کمبود پزشکان متخصص
۳- ضعف ساختار مدیریتی و اداری از جمله تغییرات مستمر فرماندار و مدیران ارشد ادارات
۴- کمبود امکانات آموزشی و دسترسی به منابع و مراکز علمی
۵- کمبود امکانات رفاهی و تفریحی
۶- نارضایتی از عملکرد راهنمایی و رانندگی و پلیسراه بیجار و جریمههای غیر موجه
فقدان جاذبهها در شهرهای کوچک و تنوع و کیفیت جاذبههای و تمرکز فرصتها بویژه امکانات و خدمات بهداشتی و رفاهی در شهرهای بزرگ موجب هجوم سیل مردم از شهرهای حاشیهای به مراکز استانها خواهد شد. نتایج تحقیق حاضر نیز حاکی از این است که وجود جاذبهها و تراکم خدمات در شهرهای بزرگ افراد ساکن در شهرستان بیجار را به سمت خود کشانده است. طبق پژوهشی که نصیری (۱۳۹۰) در شهر قیدار انجام داده است همسو با نتایج این فرضیه به این نتیجه رسیده است که در استان زنجان همزمان با صنعتی شدن مرکز استان، جذب نیروی کار مازاد از شهرهای کوچک به نفع فعالیتهای صنعتی و خدماتی آغاز شد. شهر زنجان به علت موقعیت جغرافیایی ( نزدیکی به کلانشهر تهران و تبریز) و دارا بودن پتانسیلهای قابل توجه مثل خاک حاصلخیز، استقرار صنایع و زیر ساختهای مناسب، مهاجران زیادی را از شهرهای کوچک استان، پذیرفته است.
۴-۳-۵ فرضیه پنجم
فرم در حال بارگذاری ...
[سه شنبه 1399-12-19] [ 10:25:00 ق.ظ ]
|