پایان نامه پولشویی : رازداری بانکی (افشای اطلاعات) |
رازداری بانکی در بهشتهای پولشویی
نزدیک به ٣٠ هزار میلیارد دلار در حساب ها و شرکتهای «آفشور» بهشتهای مالیاتی جهان مخفی شده است. این رقم نجومی از جمع تولید ناخالص داخلی آمریکا و ژاپن بیش تر است. نصف این دارایی فقط به ٩١ هزار نفر تعلق دارد. بحران مالی و اقتصادی جهانی از سال ۲۰۰۸ میلادی به یکباره و همانند رویش سریع قارچ پس از باران، موضوع بهشتهای مالیاتی جهان را بر جلوی صحنه افکار عمومی جهانی آورده و مطرح کرده است. طی این سال ها در آمریکا و اروپا ، از آوریل سال ۲۰۰۹ میلادی درسطح جهانی در اجلاس کشورهای گروه ۲۰، پیشرفت هایی در جهت محدود کردن بهشت های مالیاتی صورت گرفته است که به نظر کارشناسان و متخصصانی که علیه بهشت های مالیاتی مبارزه میکنند، این ابتکارات بسیار ناکافی بوده و نمیتوانند محدودیت های جدی برای تداوم کار بهشت های مالیاتی ایجاد کند اما ایجاد یک پروژه جهانی به ابتکار «کنسرسیوم روزنامه نگاری تحقیقی آمریکایی» و تجمع ۴۰ روزنامه و ارگان خبری جهان به گرد این پروژه بزرگ که در تاریخ روزنامه نگاری جهان بی مانند است و «آفشور لیکس» [۱]نام گرفته، یک اعلام جنگ واقعی علیه بهشت های مالیاتی و ثروتمندان مالیات گریز، سیاسیون آغشته به فساد مالی و مافیای جهانی است. اجماع روزنامه نگاران به گرد این پروژه افشاگرانه به مثابه تابیدن نور به اعماق غار و فضای تاریک و ناشفاف بهشتهای های مالیاتی در جهان است. راز پنهان و داراییهای مخفی بسیاری از ثروتمندان و سیاسیون جهان با این اقدام انقلابی روزنامه نگاران جهانی آشکار گردیده و برای قضاوت در معرض دید افکار عمومی قرار گرفته است در میان اسناد منتشر شده، نام بسیاری از مقامات بلندپایه سیاسی و حکومتی، دلالان اسلحه، شخصیتها و چهرههای شناختهشده دیگر از ۱۷۰ کشور جهان به چشم میخورد. به عنوان مثال در این اسناد منتشر شده به نام الهام علیاف، رئیسجمهور آذربایجان و خانوادهاش، همسر معاون نخستوزیر روسیه، همسر یک سناتور در کانادا، دختر ارشد فردیناند مارکوس، دیکتاتور سابق فیلیپین، بارونس کارمن، از مشهورترین کلکسیونرهای جهان که اهل اسپانیا است و همسر مارک ریچ، یک تاجر بزرگ نفت به چشم میخورد .آنچه تا کنون منتشر شده، فقط نخستین گام در جهت افشاگری بهشتهای مالیاتی است و صرفاً مربوط به جزایر ویرجین بریتانیا (BVI) میشود. با این وجود، اسناد منتشر شده بر روی عملکرد غیر شفاف ۱۲۲ هزار شرکت «آف شور» و ۱۲۰ هزار واسطه، وکیل و حسابدار دلالت دارد. با توجه به آنکه این اسناد فقط مربوط به گوشه کوچکی از دنیای فاسد بهشتهای مالیاتی میگردد و تعداد بهشتهای مالیاتی جهان بیش از ۲۰۰ برابر اماکنی است که در باره آن افشاگری صورت پذیرفته، در آینده نزدیکی، احتمالاً باید در انتظار افشا گری های بیشتری پیرامون این پروژه جنجال برانگیز و استثنایی بود.یادآور میشویم که اطلاعات منتشر شده در باره جزایر ویرجین بریتانیا (BVI) و ارتباط این جزایر که از جمله بهشت های مالیاتی هستند، از طریق دو شرکت فعال در صنایع مالی «آفشور» بدست آمده است. در سال ۲۰۱۲ یک منبع ناشناس این اطلاعات محرمانه را در اختیار کنسرسیوم بینالمللی روزنامهنگاری تحقیقی در واشنگتن آمریکا قرار داده است.
گفتار اول: مشخصه های بهشت مالیاتی
«حال ببینیم بهشت مالیاتی اصولاًچیست و تحت چه شرایطی یک جزیره، مجمع الجزایر و یا یک کشور به عنوان بهشت مالیاتی شناخته می شود. باید گفت که هیچگونه قانون و رویه قضایی برای تعریف دقیق بهشتهای مالیات وجود ندارد. بسیاری از سازمان های رسمی بینالمللی و سازمان های غیر حکومتی تعاریف نسبی خود را درباره بهشتهای مالیاتی ارائه دادهاند. در کنار مفهوم بهشت های مالیاتی باید از بهشت های مقرارتی و بهشت های قضایی نیز سخن گفت. «سازمان توسعه وهمکاری اقتصادی»«OCDE» از هنگام اجلاس کشورهای گروه ۲۰ در سال ۲۰۰۹ میلادی در لندن به عنوان مرجعی برای تعریف بهشتهای مالیاتی قرار گرفته است.
تعریف «سازمان توسعه وهمکاری اقتصادیOCDE » صرفاً به بعد مالیاتی تأکید میکند. لذا باید ابعاد دیگری را نیز در مد نظر گرفت تا بتوان مفهوم یک سرزمین ناشفاف را تبیین کرد. بر این اساس در تعاریف مشترک، به پنج مشخصه بر میخوریم که اجماع تمامی و یا قسمتی از آن ها ما را برای شناخت بهشتهای مالیاتی راهنمایی میکند این پنج مشخصه عبارتند از:
- رازداری بانکی کامل و عدم افشای صاحب حساب حتی با درخواستهای قضایی.
- عدم وجود مالیات، و یا مالیات بسیار پائین، خصوصاً برای خارجیها.
- سهولت استقرار و ایجاد شرکتها و بعضاً ایجاد تراستهای بسیار آزاد.
- همکاری قضایی بینالمللی بسیار محدود.
- ثبت اقتصادی و سیاسی.
در بهشتهای مقرراتی، به سرزمینهایی برمیخوریم که هیچگونه محدودیت مقرراتی برای بانک ها و مؤسسات مالی قائل نمی گردند. به عنوان مثال، بانک هایی که در این سرزمین ها مستقر شده اند، علیرغم کشورهای دیگر ملزم به رعایت موازین و مقررات بانکی بین المللی که بر اساس معاهده «بال» تعیین شده، نیستند.
حساب های آن ها شفافیت ندارد. تمام ظواهر برای سوداگریهای مالی برای آن ها فراهم گردیده است. چنین شرایطی به این بانک ها و مؤسسات مالی اجازه میدهد که ریسک های بزرگی را انجام دهند. در بهشتهای قضایی، به سرزمینها و کشورهایی بر میخوریم که دستگاه قضایی، کنترل چندانی بر روی مبادلات مالی نداشته و به دنبال این امر نیستند که پول مبادله شده در حساب ها، از چه نوع فعالیتی کسب گردیده است.
در غیاب کنترل قضایی، پول حواله شده میتواند از منشاء فساد مالی و رشوهخواری حاصل شده باشد، و یا ناشی از فعالیتهای قاچاق باشد .همانطور که ملاحظه میکنید عدم شفافیت، قاعده کلی مشترک تمامی بهشتهای مالیاتی هستند. فرق نمیکند که دولت های مستقلی مانند سوئیس، ایرلند، لوکزامبورگ باشند، و یا سرزمینهای کما بیش خود گردانی مانند: جزیره «جرسی» و یا «جزایر کایمان».»[۲]
[۱] – Offshore Leaks
[۲] – پایگاه خبری تحلیلی پارسینه ، «بهشتهای مالیاتی » تاریخ نشر ۲۱/۱/۱۳۹۲، کد خبر۹۵۷۰۵ سایت:www.parsine.com.
پایان نامه درباره جرم پولشویی و رازداری بانکی
(فایل کامل موجود است )
پایان نامه رشته حقوق : نقش رازداری بانکی در تحقق بزه پولشویی
– گرایش حقوق جزا و جرمشناسی
فرم در حال بارگذاری ...
[چهارشنبه 1399-06-12] [ 02:17:00 ق.ظ ]
|