نگارش پایان نامه در مورد آسیب شناسی طلاق |
آسیب شناسی طلاق
آسیب به مفهوم گذر از خط اعتدال است، به طورى که نقاط قطبى این خط یا محور، ناظر به آسیب ها و نقطه میانى ناظر به حالت مطلوب یا وضعیت سلامت است (باقرى ۱۳۸۰، ۶۳) به عبارت دیگر در هر محور، دو نقطه لغزش وجود دارد و یک مسیر که در میانه قرار مىگیرد. آسیب عاملى است که سبب اختلال، ناهنجارى و آفت در پدیدهها مىشود (شعبانعلى سارویى ۱۳۸۷، ۷۱) طلاق به عنوان یک مسئله اجتماعی میتواند زمینه بروز بسیاری از مسائل و پیامدهای متفاوت و بعضاً زمینه بروز بسیاری از آسیبهای اجتماعی دیگر در سطوح فردی و سطوح اجتماعی را فراهم آورد. از یک سو این آثار و پیامدها میتواند عوارضی را برای زنان و مردان و از سوی دیگر برای فرزندان به همراه داشته باشد.
۲-۶-۱- آثار و عوارض منفی طلاق بر زنان مطلّقه
مشکلات اقتصادی و معیشتی، تن دادن به ازدواجهای موقت و یا خارج از عرف اجتماعی، افسردگی، سرخوردگی و کاهش رضایت از زندگی، پذیرش نقشهای چندگانه وتعدد نقشها، روی آوردن به آسیب هایی همچون قتل، خودکشی، اعتیاد، فحشا، سرقت، انزوا و اختلال در مناسبات و تعاملات اجتماعی، مشکلات جنسی و روی آوردن به انحرافات جنسی و فساد اخلاقی، مشکلات ناشی از عدم حضانت فرزندان، دلتنگی و از دست دادن سلامت روانی و جسمی و… از جمله آثار و پیامدهایی است که زنان مطلقه با آن درگیرهستند.
۲-۶-۲-آثار و عوارض منفی طلاق برای مردان
فشارهای روحی و روانی، ابتلا به انواع آسیبها مثل اعتیاد به مواد مخدر، الکل، اختلافات رفتاری، خودکشی، فحشا و انحرافات جنسی و قرار گرفتن در معرض انواع بیماریهای عفونی و ویروسی، از دست دادن پیوندها و همبستگی با خانواده، طرد خانوادگی و اختلاف با سایر اعضای خانواده، تن دادن به ازدواجهای موقت و ازدواجهای ثانویه، اختلاف بین فرزندان با همسر در صورت ازدواج مجدد، از جمله آثار و پیامدهای منفی طلاق برای مردان است.
۲-۶-۳- آثار و عوارض منفی طلاق برای فرزندان
آثار و عوارضی که طلاق برای فرزندان طلاق به همراه دارد، از آن جهت قابل اهمیت است که میتواند زمینه بروز بسیاری از اختلالات رفتاری، روحی و روانی در آنان باشدو زندگی فردی و اجتماعی آتی آنان را به مخاطره اندازد. بروز افسردگی در کودکان ونوجوانان، اضطراب، پرخاشگری و عصیان در نوجوانان، حسادت، سوءظن و بدبینی نسبت به دیگران، فرار از منزل، ترک تحصیل و افت تحصیلی، بزهکاری و کجرویهای اجتماعی (قتل، دزدی، فحشا و.. ) ازدواج زودرس به ویژه برای دختران، ضعف اعتماد به نفس، اختلال هویت، اعتیاد، فقر، ضعف سلامت جسمی و روانی (بی خوابی، سوء تغذیه، بی اشتهایی و یا پرخوری عصبی و… ) احساس درماندگی و سرخوردگی، تجربه عقده حقارت ناشی از عدم دسترسی به محیط گرم و عاطفی خانوادگی در مقایسه با دیگران و درونی سازی عقدههای منفی و ضد اجتماعی، انزوای اجتماعی، گرایش به انواع انحرافات اجتماعی به آسیب شناسى طلاق (علل و عوامل) و راهکارهاى پیشگیرى از آن جهت ضعف کنترل رفتاری و اخلاقی به وسیله والدین، اجتماع ستیزی و دیگرآزاری و بروز انواع خشونتهای اجتماعی.
لیست پایان نامه ها (فایل کامل موجود است) در مورد ازدواج و طلاق :
فرم در حال بارگذاری ...
[چهارشنبه 1399-06-12] [ 01:02:00 ب.ظ ]
|