پایان نامه پایان نامه زنان مطلّقه و ازدواج مجدد |
بند دوم: عدم توفیق زنان مطلّقه در ازدواج مجدد
عدم توفیق زنان مطلّقه در ازدواج مجدد، در جامعهی سنتی ایران نیز، دلیل دیگری بر تداوم فقر مالی آنان است. براساس نتایج حاصله از یک پژوهش، که از میان ۸۳ مورد طلاق در سال ۱۳۸۷ و ۷۸ مورد طلاق در سال ۱۳۸۸ در شهرستان گناباد انجام شده، مردان پس از طلاق پنج برابر بیشتر از زنان اقدام به ازدواج مجدد مینمایند.[۱] ریشهی عدم موفقیت ازدواج مجدد زنان مطلّقه در مسائل عدیدهی فرهنگی، اجتماعی، قانونی و … نهفته است به طور مثال در قوانین ایران، با ازدواج مجدد زنان مطلّقه، موانعی در حق حضانت آنان ایجاد میگردد و همین امر فرصت ازدواج مجدد را از آنان سلب میکند.[۲] عوامل بازدارنده باعث شده است که تعداد کثیری از این زنان، نیازهای روحی و عاطفی خود را فراموش کرده و فکر ازدواج مجدد را از سر بیرون کنند لذا به تنهایی و بدون پشتیانی مالی از سوی شخصی به عنوان شوهر، باید روزگار بگذرانند.
عوامل فوق، باعث قرار گرفتن مسألهی حمایت مالی از زنان مطلّقه، در ردیف مهمترین مسائل اجتماعی و اقتصادی کشور خواهد بود لذا برقراری سیستمهای حمایتی برای تأمین وضعیت اقتصادی این زنان امری ضروری است. آشکار است زنان مطلّقه در صورت حمایت شدن، به مسیر بهتر و سالمترى هدایت شده و ایشان، فرزندان و در نهایت جامعهی متعلق به آنان از مصائب احتمالی در امان خواهند ماند بنابراین اجرای طرحی که بتواند نیاز اقتصادی زنان مطلّقه را در حد متعارف رفع کند مانع از حدوث چنین مشکلاتی بوده و به نوبهی خود باعث استحکام حلقههای اتصال سالمِ اعضای جامعه به یکدیگر خواهد شد. توجه دقیق به مسایل و مشکلات زنان مطلّقه و ارائهی راهکارهای درست و اصولی به منظور حمایت از آنان، از جمله وظایف مهم و اصلی مسؤولان ذیربط در هر کشوری است. مسؤولان کشور باید در چارچوب یک ارزیابیِ واقعبینانه از ساختار جمعیتی کشور و وضعیت گروه آسیبپذیرِ زنان مطلّقه در عرصههای اقتصادی، توجه ویژه به این زنان داشته و راهکارهای لازم را اجرا سازند. یکی از مؤثرترین راهبردهای قابل اجراء، برای جلوگیری از ناامنی اقتصادیِ زنان مطلّقه، اجرای بیمهی طلاق است که باید در گام اول، جزئیات بیمهی مذکور و در گام بعدی، راهکارهای اجرای آن در حقوق ایران، مورد بررسی قرار گیرد.
[۱]ـ مهدی مشکی و زهره شاه قاسمی و علی دلشاد نوقابی و علیرضا مسلم، «بررسی وضعیت و عوامل مرتبط با طلاق از دیدگاه زوجین مطلقهی شهرستان گناباد در سال های ۸۸-۱۳۸۷، (فصلنامه افق دانش، دورهی ۱۷، شمارهی ۱، بهار ۱۳۹۰، صص ۳۵ ـ ۴۴)، صص ۳۷ و ۴۲.
[۲]ـ به طور مثال مادهی ۱۱۷۰ ق.م مقرر داشته است: «اگر مادر در مدتی که حضانت طفل با او است مبتلا به جنون شود یا به دیگری شوهر کند، حق حضانت با پدر خواهد بود».
لیست پایان نامه ها (فایل کامل موجود است) در مورد ازدواج و طلاق :
فرم در حال بارگذاری ...
[چهارشنبه 1399-06-12] [ 01:54:00 ب.ظ ]
|