پایان نامه رابطه رهبری تحول آفرین با توانمندسازی در محیط کار |
![]() |
جدول (5-8) : خلاصه نتایج آزمون کروسکال – والیس (آزمون H) 96
فهرست نمودارها
نمودار (4-1): نمودار فراوانی اعضای نمونه آماری برحسب جنسیت… 62
نمودار (4-2): نمودار فراوانی اعضای نمونه آماری برحسب سن.. 63
نمودار (4-3): نمودار فراوانی اعضای نمونه آماری برحسب تحصیلات… 64
نمودار (4-4): نمودار فراوانی اعضای نمونه آماری برحسب تاهل.. 65
نمودار (4-5): نمودار فراوانی اعضای نمونه آماری برحسب سابقه کار. 66
نمودار (4-6): کمینه، بیشینه و میانگین متغیرهای تحقیق.. 67
نمودار(4-7): رتبه بندی مؤلفههای رهبری تحول آفرین.. 81
فهرست شکل ها
شکل (2-1): تکامل نظریه های رهبری. 16
شکل (2-2): مدل توانمندسازی ساختاری کانتر. 37
شکل (3-2): مدل توانمندسازی اسپریتزر. 41
شکل (4-2): چهارچوب مفهومی تحقیق.. 47
چکیده
تحقیق حاضر تحت عنوان «رابطه رهبری تحول آفرین با توانمندسازی در محیط کار در سازمان حفاظت محیط زیست کشور» انجام گرفته است. هدف از انجام آن، شناسایی رابطه بین رهبری تحول آفرین با توانمندسازی در محیط کار درسازمان حفاظت محیط زیست کشور می باشد. به منظور سنجش متغیر «رهبری تحول آفرین» ، ازنظریه باس و آولیو و برای سنجش متغیر توانمندسازی در محیط کار با دو جزء، که برای توانمندسازی روانشناختی از مدل اسپریتزر و برای توانمند سازی ساختاری از مدل کانتر بهره گرفته شده است.
روش تحقیق توصیفی و از نوع همبستگی است و به روش پیمایشی انجام شده است. از ابزار پرسشنامه دارای روایی و پایایی مناسب، برای گردآوری داده های مربوط به متغیرهای تحقیق شامل «رهبری تحول آفرین» (ویژگیهای آرمانی، رفتارهای آرمانی، انگیزش الهام بخش، ترغیب ذهنی، ملاحظات فردی) و «توانمندسازی در محیط کار» استفاده شده است. جامعه آماری پژوهش مدیران سازمان حفاظت محیط زیست کشور می باشد که پس از برآورد نمونه تحقیق با بهره گیری از فرمول کوکران، از روش نمونه گیری تصادفی ساده برای دسترسی به اعضای نمونه استفاده گردید..
از آزمون همبستگی برای آزمون فرضیه های تحقیق بهره برداری شد،نتایج آزمون همبستگی اسپیرمن حاکی از وجود همبستگی مثبت بین ابعاد رهبری تحول آفرین و توانمندسازی در محیط کاردر بین مدیران بود. در سطح اطمینان 95% فرضیه اصلی و هر 4 فرضیه فرعی، تأیید شدند.مؤلفه نفوذ آرمانی با ضریب همبستگی 549/0دارای اولویت بالاتری در میان مؤلفههای رهبری تحول آفرین از نظر مدیران بودو انگیزش الهام بخش با ضریب همبستگی 237/0 کمترین اولویت را داشت. در مجموع ضریب همبستگی بین «رهبری تحول آفرین» و «توانمندسازی در محیط کار» 615/0 به دست آمد.
واژگان کلیدی:
رهبری تحول آفرین، ویژگیهای آرمانی ، رفتارهای آرمانی، انگیزش الهام بخش، ترغیب ذهنی، ملاحظات فردی، توانمندسازی در محیط کار
«فضایل کوچک در نزد عوام جلب تحسین می کند و فضایل متوسط باعث تحقیرشان می شود و فضایل عالیه را هیچ درک نتوانند کرد»
فرانسیس بیکن
فرم در حال بارگذاری ...
[پنجشنبه 1399-06-06] [ 01:02:00 ق.ظ ]
|